Algemeen - Duitse doggenkennel vom Doggenstolz

Duitse Doggenkennel vom Doggenstolz
vom Doggenstolz
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Algemeen

De Duitse Dog

Als voorloper van de hedendaagse Duitse Dog zijn de oude Bullenbijter en "Hatz en Sau rüde" aan te merken. Zij droegen Mastiff dan wel windhondenbloed. Onder Duitse Dog verstond men uit een grote sterke hond, die niet direct naar een ras te verwijzen was.
Later volgde er namen als Ulmerdog, Engelse Dog, Deense Dog maar ook Hatzrüde en Saupacker, genoemd naar grootte en kleur.
In 1878 werd te Berlijn door enige kynologen en fokkers tijdens een vergadering overeengekomen om al de voorgenoemde variëteiten onder één naam te brengen en wel de Duitse Dog. Hiermee werd voor fokkers de basis gelegd voor een te volgen fokbeleid, voor het nieuw geboren Duitse honden ras.
In 1880 werd er op de tentoonstelling van Berlijn de eerste standaard voor de Duitse Dog vastgesteld, die werd in 1888 door de Duitse Doggenclub erkend en later aangepast.
De Duitse Dog verenigt in zijn totaalbeeld een grote edele hond met krachtige bone, trots, kracht en elegantie.
Het hoofd is lang gestrekt en in harmonie met zijn totaalbeeld. De schedel moet parallel aan de voorsnuit verlopen en er is een duidelijk aangezette stop. De voorsnuit moet rechthoekig zijn met een duidelijk aangegeven liphoeking.
Belangrijk is de zo gewenste lange droge gespierde hals die met een ronding licht naar voren wordt gedragen.
De Duitse Dog moet altijd vriendelijke zijn. Hij moet liefdevol en aanhankelijk zijn aan de baas en de familie. Ten opzichte van kinderen moet hij altijd vriendelijk zijn. Ten opzichte van vreemden toont hij zich wantrouwend. Verlangt wordt een zelfverzekerde hond, onverschrokken, een hond met verdedigingsdrang die nooit tot agressiviteit mag leiden.
De Duitse Dog verlangt veel aandacht tijdens de opvoedperiode en dient terdege gesocialiseerd te worden. Een liefdevolle opvoeding en een geduchte socialisatie die goed wordt uitgevoerd staan garant voor een levenlang doggenplezier.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu