Verzorging - Duitse doggenkennel vom Doggenstolz

Duitse Doggenkennel vom Doggenstolz
vom Doggenstolz
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verzorging

De vacht van de Duitse Doggen heeft relatief weinig verzorging nodig. In de Ruiperiode kunt u het beste met een rubberen borstel het dode en het losse haar verwijderen.
Laat deze hond altijd op een zachte plaats liggen, zodat u het ontstaan van ontspierde lig plekken voorkomt. Snelgroeiende honden als de Duitse Dog moeten met beleid worden grootgebracht.
Een eerste vereiste is een zeer goede voeding! Daarnaast laat u de jonge Duitse Dog gedoseerd bewegen. Leg niet te veel druk op de hond, forceer niets en vermijd vermoeidheid, want dit alles kan zich wreken op de ontwikkeling van Botten, Pezen en Spieren. Duitse Doggen horen niet in de kennel thuis en stellen Comfort zeer op prijs.
Specifieke Verzorgingsaandacht:

DE OREN:

Regelmatig schoonhouden d.m.v. het spoelen met een oorreiniger is aan te bevelen. Een wattenstaafje is uit den boze bij de hond. Het vuil wordt hiermee verder in de gehoorgang gebracht i.p.v. eruit.

DE OGEN:

Droogmaken en verwijderen van oogvet en een evt. traanstreep op de huid rond het oog, indien nodig bij sommige doggen zijn de oogleden aan de ruime kant waardoor gemakkelijk wat irritatie kan optreden met uitvloeiing als gevolg.

DE ANAALKLIER:

De hond heeft 2 klieren onder de anus, waarmee hij zijn reukvlag op de ontlasting achterlaat. Deze kunnen verstoppen, waarbij irritatie kan optreden en meestal jeuk rond de staartbasis. Deze kan men zelf trachten leeg te knijpen of anders de dierenarts vragen dit probleem op te lossen.

DE VOORHUID VAN DE REU:

Het af en toe laten vallen van een druppeltje voorhuidvocht is normaal voor een groot gedeelte van de reuen.Vindt men dit vervelend, of wordt het veel meer dan kunnen penis en voorhuid worden gespoeld met een speciaal middel hiervoor.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu